Manager Finance

Omschrijving

Over fonQ

De missie van fonQ is om mensen te inspireren en te helpen een thuis te creëren waar ze trots op zijn. Als dé online woonboulevard van Nederland en Vlaanderen willen we alle huizen wat fonQ geven. fonQ als groeiende organisatie in Home & Living telt inmiddels ruim 250 medewerkers en maakt een interessante groeifase door, waarin ‘schalen’ en professionaliseren centraal staan. We zijn continu op zoek naar de beste specialisten in hun vakgebied die bijdragen aan onze merkwaarden: specialistisch, inspirerend en behulpzaam. Samen zijn we tof: trots op fonQ!


Over de rol

De Manager Finance is verantwoordelijk voor de Finance afdeling met 7 FTE. Samen met het team draagt de Manager Finance zorg voor de financiële administratie. Dit omvat de administratieve organisatie en de inrichting van de boekhouding, de financiële verslaglegging en de rapportages.

De Manager houdt scherp overzicht en zorgt daarmee voor continuïteit en stabiliteit. Het belangrijkste verantwoordelijkheidsgebied is de kwaliteit van de financiële administratie en rapportages. De grootste uitdaging is te zorgen voor een duidelijke structuur en aandacht voor de details en tegelijkertijd in een groeiende organisatie de processen en rapportages te optimaliseren en automatiseren. Voor de financiële administratie wordt gewerkt met MS Navision.

De ideale kandidaat

De gewenste kandidaat is analytisch sterk en beschikt over een goede financiële ervaring. Iemand die zijn of haar loopbaan is gestart bij een accountantskantoor zou goed kunnen passen en het helpt als je ervaring hebt met het stroomlijnen van de processen voor accounting en reporting. De Manager Finance moet de dynamiek van retail goed begrijpen, liefst door in een soortgelijke commerciële omgeving te hebben gewerkt. Succesvolle profielen binnen fonQ kunnen goed omgaan met complexiteit en zich vastbijten in een onderwerp. We zien graag een ondernemende persoonlijkheid, die eigenaarschap toont en het initiatief neemt. Voor de juiste kandidaat voorzie ik in onze groeiende organisatie mogelijkheden voor ontwikkeling en groei.”Vereisten

Hier herken jij jezelf in

  • WO diploma in economische of bedrijfskundige richting, bij voorkeur aangevuld met een RA opleiding;
  • Minimaal 5 tot 10 jaar werkervaring in een Senior Controlling, Accounting of Finance Managementfunctie;
  • Bewezen bedrevenheid in periodeafsluitingen waaronder het volledig en zelfstandig opstellen van de jaarrekening;
  • Ervaring met het optimaliseren en professionaliseren van de financiële administratie en rapportages;
  • Kennis en ervaring met regels voor externe verslaglegging (Dutch GAAP), fiscale wet- en regelgeving, budgetteren, liquiditeitenbeheer en kredietbeheer;
  • Affiniteit met IT(-projecten) en technische projecten is een pre;
  • Ervaring met handelsondernemingen en/of e-commerce is een sterke pre.

Enthousiast geworden? Klik dan snel op de reageer-button. Wie weet tot snel!